БРЮКСЕЛ (АП) — Президентът на Румъния се оттегли от надпреварата

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Президентът на Румъния се оттегли от надпреварата
Коментари Харесай

И тогава имаше един: Марк Рюте. Президентът на Румъния се оттегли от надпреварата за шеф на НАТО

БРЮКСЕЛ (АП) — Президентът на Румъния се отдръпна от конкуренцията за идващия общоприет секретар на НАТО, оставяйки холандския министър председател в оставка Марк Рюте сигурно да оглави най-голямата войска в света организация от октомври.

Офисът на президента Клаус Йоханис сподели в изказване, че Съветът за сигурност на Румъния е подкрепил кандидатурата на Рюте. Освен това се споделя, че Йоханис е уведомил НАТО в края на предходната седмица, че има намерение да се отдръпна.

Оттеглянето му отстранява последното същинско затруднение, с което Рюте може да се сблъска. Това би трябвало да разреши на НАТО да покаже единение и да показва взаимност с опустошената от война Украйна, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговите сътрудници се срещнат във Вашингтон на 9-11 юли, с цел да отбележат 75-ия рожден ден на НАТО.

Назначаването на Рюте може да бъде подпечатан от среща на посланиците на НАТО през идващите дни или от водачите, когато се срещнат във Вашингтон. Той ще стартира публично работа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР