БРЮКСЕЛ (AP) — Изпълнителният орган на Европейския съюз отхвърли във

...
БРЮКСЕЛ (AP) — Изпълнителният орган на Европейския съюз отхвърли във
Коментари Харесай

ЕС предлага премахване на предложенията за пестициди в още една отстъпка на протестиращите фермери

БРЮКСЕЛ (AP) — Изпълнителният орган на Европейския съюз отхвърли във вторник предложение за антипестициди в още една отстъпка на фермерите, откакто седмици на митинги блокираха огромни столици и стопански избавителни линии в блока от 27 страни.

Въпреки че предлагането беше отсрочено в институциите на Европейски Съюз през последните две години, ходът на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше последната индикация, че блокът е подготвен да се изпусне някои опасения за околната среда, които да задържат земеделската общественост на своя страна.

Земеделските производители настояха, че ограничения като тази за пестицидите единствено ще усилят бюрократичната тежест и ще ги държат зад преносими компютри вместо на трактори и ще усилят ценовата разлика сред техните артикули и евтиния импорт, създаден от задгранични фермери без сходни тежести.

Предложението за пестицидите „ се трансформира в знак на поляризацията “, сподели фон дер Лайен пред Европейския парламент в Страсбург, Франция. „ За...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР