БРЮКСЕЛ (АП) — Институциите на Европейския съюз се подготвят за

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Институциите на Европейския съюз се подготвят за
Коментари Харесай

Институциите на Европейския съюз се подготвят за битка за рекорда на Орбан относно върховенството на закона, средствата за Унгария

БРЮКСЕЛ (АП) — Институциите на Европейския съюз се приготвят за борба за Унгария и противоречивия трансфер от 10 милиарда евро ( близо 11 милиарда долара) във фондове за Будапеща.

Европейският парламент реши в четвъртък да реши дали да изправи изпълнителната власт на блока, Европейската комисия, на съд поради обвинявания, че се е поддала на изнудване от страна на премиера Виктор Орбан получите неговото утвърждение за започване на договаряния за участие с Украйна.

Европейският парламент взе решението с 345-104 гласа и разпореди на правния си отдел да приготви основата за вероятно оборване пред най-висшия съд на Европейски Съюз. Той желае да види дали Европейската комисия е взела всички ограничения „ за отбрана на финансовите ползи на Европейски Съюз “ в връзките си с Орбан. Те споделиха, че Унгария не дава отговор на условията за господство на закона, с цел да получи парите.

Гласуването последва разтърсващ спор в пленарната зала, по време на който законодателите от главните дясноцентристки и лявоцентристк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР