БРЮКСЕЛ (АП) — Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО казва, че някои съюзници имат системи за противовъздушна отбрана, които биха могли да дадат на Украйна

БРЮКСЕЛ (АП) — Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в петък притисна страните членки да дават повече ракетни системи Patriot на Украйна като президент Володимир Зеленски повтаря съвсем ежедневните апели на Киев за повече западно съоръжение за противовъздушна защита.

„ НАТО е набелязал съществуващите качества в целия алианс и има системи, които могат да бъдат предоставени на Украйна “, сподели Столтенберг пред кореспонденти след онлайн среща на министри на защитата от 32-членния алианс, в който Зеленски взе участие отдалечено.

Руските военновъздушни сили са доста по-мощни от украинските, само че комплицираните ракетни системи, предоставени от западните сътрудници на Киев, са съществена опасност за съветската авиация като силите на Кремъл постепенно се придвижват напред по дължината на към 1000 километра (620 мили) фронтова линия във войната.

Киев търси минимум седем батареи Patriot. Столтенберг отхвърли да каже кои страни от НАТО имат системи за противовъздушна защита или колк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР