Брянска област в Русия е била атакувана от дронове през

...
Брянска област в Русия е била атакувана от дронове през
Коментари Харесай

Русия атакувана с дронове, гори склад за боеприпаси

Брянска област в Русия е била атакувана от дронове през нощта на 8 срещу  9 октомври. След ударите наоколо до град Карачев е избухнал пожар. Там се чуват детонации, евентуално е бил ударен огромен склад за муниции, и все още се взривяват снаряди, пише Informator.

Според открити източници 67-и боеприпас на Главното ракетно-артилерийско ръководство на съветското министерство на защитата се намира покрай град Карачев.

Архивни сателитни фотоси (от 2021 г.) демонстрират, че складът е заемал повърхност от към 3,5 кв. км. Снарядите и другите оръжия, съхранявани там, евентуално се взривяват  след нападението с дрон от тази нощ.

Губернаторът на Брянск Александър Богомаз не е коментирал пожарите, породени от офанзивата, само че е декларирал, че към 10 дрона са били свалени от системите за противовъздушна защита над Брянска област. Той твърди, че няма жертви или вреди в резултат на хипотетичното нахлуване с дрон.

Украинската медия напомня, през нощта на 18 септември е осъществено огромно нахлуване с дронове против съветски склад за муниции в град Торопец, Тверска област. Въоръжените сили на Украйна нападнаха евентуално най-големия склад за муниции в европейската част на Русия. В скалда се съхраняваха до 30 000 тона разнообразни типове муниции.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР