Брутният вътрешен продукт на Китай нарасна с 5,2% през 2023

...
Брутният вътрешен продукт на Китай нарасна с 5,2% през 2023
Коментари Харесай

Икономиката на Китай нарасна с 5,2% през 2023 г.

Брутният вътрешен артикул на Китай набъбна с 5,2% през 2023 година, надминавайки леко формалната цел на Пекин като втората по величина стопанска система в света, бореща се с рецесия в бранша на парцелите, падащ експорт и дефлационен напън.

Цифрата на Брутният вътрешен продукт е равна на прогнозата от 5,2 % от изследване на анализатори на Ройтерс и надвиши формалната цел на държавното управление от 5 %. Той също по този начин изпревари растежа от единствено 3 % през 2022 година, когато стопанската система беше ударена от драконовските ограничавания за нулев Covid в Пекин.

Китайският министър председател Ли Цян във вторник изпревари формалното издание на данни от Националното бюро за Статистика, обявявайки на Световния стопански конгрес в Давос, че стопанската система на страната се е разширила с „ почти “ 5,2 %.

Ли приписва цифрата на фокуса на политиците върху „ укрепването на вътрешните мотори “, вместо да отприщи солидни тласък, защото стопанската система на Китай излезе от контрола на пандемията.

Но данните от с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР