Брутният вътрешен продукт на България се е увеличил близо два

...
Брутният вътрешен продукт на България се е увеличил близо два
Коментари Харесай

Брутният вътрешен продукт се е увеличил близо 2 пъти за последните 20 г.

Брутният вътрешен артикул на България се е нараснал близо два пъти, а износът е повишен шесткратно за последните 20 години. Това сподели заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев по време на церемонията по отбелязване на 20-годишнината от учредяването на Български стопански конгрес, оповестиха от пресцентъра на министерството на стопанската система.

По думите на Манолев, представени в известието, преди две десетилетия Брутният вътрешен продукт на България е бил към 45 милиарда лева, а в края на 2016 година е достигнал 84 милиарда лева Още по-позитивни са данните за българския експорт, който е съставлявал едвам 3.7 милиарда евро, а през днешния ден надвишава 24 милиарда евро. " Преди 20 години бяхме в тежка финансова и икономическа рецесия, през днешния ден Standard&Poor`s слага кредитния рейтинг на страната ни в капиталовата канара ", е допълнил още икономическият заместник-министър.

Според Манолев обстоятелствата демонстрират дългия път, който дружно са извървели институции, бизнес, синдикати и неправителствен бранш. Днес изрично можем да кажем, че посоката е била вярна, само че и да продължим да слагаме пред себе си нови, по-високи цели, е подчертал още Александър Манолев. Той е благодарил на Българския стопански конгрес, че постоянно през тези години се е стремял да слага значимите стопански тематики във фокуса на публичното внимание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР