Брутният вътрешен продукт на България е нараснал с 30% или

...
Брутният вътрешен продукт на България е нараснал с 30% или
Коментари Харесай

Зам.министърът на икономиката: БВП се е покачил с 30 млрд. за 10 години

Брутният вътрешен артикул на България е повишен с 30% или с към 30 милиарда лева за последните 10 години. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на X Зимен университет на МГЕРБ в Сандански.
„ Износът ни се е нараснал повече от два пъти от 2009 година до в този момент и към този момент надвишава 56 милиарда лева “, добави Александър Манолев. Според него в стопански проект страната ни е направила сериозна крачка напред. „ Имаме исторически късмет, в случай че запазим стабилността и се възползваме от опциите. Но би трябвало да спрем да се разделяме по всяка тематика “, сподели още Александър Манолев.
Сред водещите групи в експорта ни са артикули и артикули на нашата промишленост, стана ясно от неговото ревю. „ В топ 10 на нашите пазари има единствено една страна, която е отвън Европейски Съюз - прилежаща Турция, само че пък комерсиалните ни връзки с нея са доста значими и динамични “, означи зам.-министър Манолев. Сред другите страни, отвън Европейски Съюз, България развива най-интензивна търговия със Сърбия, Съединените американски щати, Руската федерация и други Откроена бе и една забавна наклонност - Китай е все по-близо до влизане в топ 10 на страните, за които осъществяваме износ. Нещо, което демонстрира, че нашите компании са предприемчиви и следват международните трендове.
„ За да отговоря на тези, които настояват, че непознатите компании напущат страната, ще изтъквам формалната статистика – всяка година в България се основават по 10 хиляди нови работни места от частния бранш “, акцентира икономическият заместник-министър. Той показа и данни, от които е видно, че вложенията в страната стабилно порастват през последните години, а за 2018 година, по предварителни данни на Национален статистически институт, те ще доближат 20 милиарда лева Преките задгранични вложения също порастват с към 10% през 2017 и 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР