Брутният вътрешен продукт (БВП) на Испания е нараснал с 0,6

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Испания е нараснал с 0,6
Коментари Харесай

Икономиката на Испания се е възстановила от спада по време на пандемията

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Испания е повишен с 0,6 % през първото тримесечие на годината по отношение на предходните три месеца, сочат ревизираните нагоре данни на Националния статистически институт (INE) в Мадрид, оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс.

През април испанската национална статистика огласи предварителни данни, съгласно които Брутният вътрешен продукт на страната се е нараснал с 0,5 % на тримесечна основа през първите три месеца на 2023 година

На годишна основа Брутният вътрешен продукт на Испания нараства с 4,2 % през първото тримесечие на годината. И този индикатор е ревизиран нагоре по отношение на предвижданията от април за годишен напредък от 3,8 % на испанската стопанска система, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези данни са знак, че стопанската система на Испания се е възстановила от спада по време на пандемията от КОВИД-19 и е достигнала равнищата си отпреди нейното експлоадиране, отбелязва Асошиейтед прес.

Това е станало с помощта на 38-процентовия годишен растеж на приходите от туризъм, регистриран от началото на януари до края на март и на нарастването с 14 % на износа, отбелязва аденцията.

" Испания е страната с най-бързо растяща стопанска система в Европа ", се споделя в известие на министерството на стопанската система в Мадрид, представено от ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР