Брутният вътрешен продукт (БВП) на един зает в нашата страна

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на един зает в нашата страна
Коментари Харесай

Заетите в сектора на услугите у нас продължават да растат

Брутният вътрешен артикул (БВП) на един ангажиран в нашата страна нараства през третото тримесечие на 2022 година с 1,7% по отношение на същото тримесечие на 2021 година, като заетите лица в стопанската система на страната през интервала юли - септември са 3,6997 милиона, а общият брой отработени часове е 1,4574 милиарда.

Структурата на заетостта по стопански браншове през третото тримесечие на 2022 година по отношение на съответния интервал година по-рано демонстрира нарастване на относителния дял на бранша на услугите и понижение на относителния дял в аграрния и индустриалния браншове.

На едно заето лице се падат 12 152 лв. от настоящия размер на Брутният вътрешен продукт, като всеки ангажиран основава приблизително 30,9 лв. Брутният вътрешен продукт за един отработен час.

Брутната добавена стойност приблизително на един ангажиран през третото тримесечие се усилва действително с 2,1% по отношение на година по-рано, до момента в който брутната добавена стойност за един отработен човекочас нараства действително с 3,3 на 100.

Равнището на продуктивността на труда в индустриалния бранш е 12 222,5 лв. от БДС приблизително на един ангажиран и 29,8 лв. за един отработен човекочас, до момента в който в бранша на услугите всеки ангажиран създава приблизително 10 437,8 лв. БДС, като за един отработен човекочас се основават приблизително 26,7 лв. от настоящия размер на индикатора.

Най-ниска остава продуктивността на труда в аграрния бранш – едвам 5 904,8 лв. БДС на един ангажиран и по-скромните 15,5 лв. за един отработен човекочас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР