Брутният вътрешен продукт (БВП) на България може да е с

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на България може да е с
Коментари Харесай

БВП на България скача с до 5% , ако няма гей дискриминация

Брутният вътрешен артикул (БВП) на България може да е с 2,5% до 5% по-висок, в случай че няма дискриминация, а приемане на хора от ЛГБТ обществото. Това сочи отчет на Института за пазарна стопанска система, показан от икономиста Лъчезар Богданов.

Темата беше във фокуса на Бизнес форума на „ София Прайд “, проведен от фондация GLAS и бизнес мрежата им Work It OUT. България има неприятна позиция в сравнителните ранглисти за правата на ЛГБТ хората и тяхното приобщаване, обобщава отчетът.



Дискриминацията на работното място има директно отражение върху продуктивността на труда на работещите, сочат част от заключенията. На събитието беше даден и образец, при които

артисти отхвърлят да дойдат в България от терзание, че страната ни не е толерантна към ЛГБТ.

Като един от най-засегнатите стопански браншове бе посочен туризмът. Ако България бъде по-отворена към тази група туристи, това ще помогне за реализирането на 184 млн. лева спомагателни доходи, демонстрират изчисленията.



Прайдовете като тези в Амстердам и Мадрид, да вземем за пример, притеглят стотици хиляди до милиони туристи в границите на един уикенд, сподели пред Българска телеграфна агенция Симеон Василев от фондация GLAS и „ София Прайд “. Ако и в България бъде признато по този метод разликата на хората и се подсигурява свободата на изложение, това би донесло съществени финансови приходи за бизнеса, счита той. Василев уточни, че тази година хотелите за пръв път поддържат „ София Прайд “.



СНИМКИ: Lupa.bg

Относно фирмените политики на работното място в отчета се показва, че едвам девет на 100 от огромните компании у нас имат действия, ориентирани към ЛГБТ общността. При 19 на 100 се осъжда дискриминирането, а при 70 на 100 - няма упомената политика или поддръжка на тези жители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР