Брутални, безкрупулни, жестоки - така разследващите описаха извършителите на едно

...
Брутални, безкрупулни, жестоки - така разследващите описаха извършителите на едно
Коментари Харесай

Убийците на Йордан и Марияна стъписали следящите ги детективи с това, което направили

Брутални, безкрупулни, жестоки - по този начин проверяващите описаха причинителите на едно от най-зловещите убийства в страната през последните години. Заплетеният случай с откритите разчленени тела, оставени в бидони край Негован бе решен сполучливо и то единствено за няколко седмици, написа Блиц.
``
реклама

Зам.-главният прокурор Иван Гешев акцентира, че това надали би станало толкоз бързо без положителното взаимоотношение на другите структури - полиция, Министерство на вътрешните работи и прокуратура.

Вътрешният министър Младен Маринов разкри, че фактически е покъртен от цялостната фамилиарност на убийците, както и от обстоятелството, че въобще не са изглеждали обезпокоени, когато проверяващите са тръгнали по петите им и са почнали оперативно следени.

Убийците са престъпно проявени, единият от тях е лежал в пандиза за обири. 
 
Двамата били видяни несмущаемо да си купуват банички, да се държат в действителност самонадеяно и по никакъв метод не изглеждали нервни. 

Убийството на Йордан и Марияна е осъществено невъзмутимо. Те са били убити в жилището в столичния квартал " Иван Вазов ", където са живеели. 

Жертвите и техните убийци са се познавали добре най-малко от една година. Килърите правили поправки в техни жилища и парцели и по този начин решили да унищожават съпрузите.

Основният претекст е финансов. Самият Йордан Атанасов не криел, че е съумял да натрупа солидни спестявания, до момента в който е работел като треньор по битка в Саудитска Арабия.

Той се хвалел за това и пред съседите си. Така двамата мъже решили, че в случай че убият фамилията, ще съумеят да се облагодетелстват финансово. 

Разследващите разкриват, че самото разплитане на закононарушението е било извънредно мъчно, защото се налагало да стартират в обратна посока. 

След намирането на двете тела били разпитани представители на престъпния контингент и по този метод стигнали до двамата обвинени. В хода на тяхното следене били събрани и доказателствата, че точно те са причинителите на закононарушението.

Така криминалистите са стигнали и до оръжията, с които е било осъществено закононарушението. Стана ясно също по този начин и, че за убийството е употребен заглушител. 

Криминалистите обясниха и по какъв начин са открили, че точно Йордан и Марияна са жертвите. С полицията се свързала щерка им, която живеела в чужбина и не се разбирала добре с родителите си.

Тя признала, че не се е чувала отдавна с тях и поради това е обезпокоена. В хода на следствието било открито, че точно те са жертвите на жестоките убийци. 

Интересна детайлност бе, че брифингът на Министерство на вътрешните работи, полиция и прокуратура се организира пред Техническия университет. 

Както е известно, точно там, в работилница, са били открити оръжията.  По данни на проверяващите и все още на провеждането на конференцията единият от арестуваните се е намирал на територията на университета. Вероятно и той е посочил къде са били скрити оръжията. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР