Бруно Акрапович: За да вземеш купата, трябва да вкараш гол

...
Бруно Акрапович: За да вземеш купата, трябва да вкараш гол
Коментари Харесай

Николай Киров: В такъв мач няма нужда от допълнителна...

Бруно Акрапович: За да вземеш купата, би трябвало да вкараш гол Празникът за купата в Пловдив се мести, ето по кое време ще е

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров приказва на публична конференция на клуба преди финала с Локомотив (Пловдив) в сряда. На националния стадион “Васил Левски ” двата отбора ще решат разногласието между тях за Купата на България. Това ще е втори край за Николай Киров и водения от него Ботев в последните три години. Ботев завоюва купата през 2017 година измежду триумф с 2:1 против Лудогорец. Миналият сезон жълто-черните стигнаха до полуфинал за купата, където срещнаха Славия и отпаднаха след скандално съдийство на Станислав Ставров.

Ето какво сподели Николай Киров преди конфликта с Локомотив:

Втори край, само че по-различен, тъй като съперник е градският ни противник Локомотив (Пловдив). С малко по-специфични условия. Като всеки край възможностите са изцяло равни. Срещата е непредсказуема. Самият челен наш край го потвърди. Тогава срещнахме един много класен съперник. Резултатът обаче беше позитивен за нас. Не можем да разясняваме, че един от двата тима има по-големи шансове.

Направихме всичко допустимо през тези дни да изгледаме колкото може повече мачове на Локомотив. За мен обаче е по-важно по какъв начин нашият тим ще излезе в дуела в сряда и по какъв начин ние ще се представим.

Всички тимове в България се познаваме сносно, само че постоянно може да се чака изненада в подобен мач. С нашето разузнаване видяхме, че тимът на Локомотив има както мощни, по този начин и слаби страни. За нас е значимо да се възползваме от техните слаби страни.

Все още имаме два дни, в които ще се готвим за този дуел. Ще наблегнем на тактическите занимания и чисто спортно-техническата част. Надяваме се, че ще бъдем готови.

Няма по какъв начин да кажа каква тактичност ще предприемем. Имаме построен жанр от няколко години, на който рядко изневеряваме. Определено ще се опитам да заложа на печелившата тактичност. Единствено Доре има грипно заболяване. Пропусна вчерашното занятие. Очакваме го да забележим какво му е положението. Всички други са здрави.

В един подобен дуел няма по какъв начин да се приказва за мотивация. Изправяли сме се против всевъзможен тип сформира. Срещу множеството от тях сме намирали противопоставяне.

Като за всеки край, залогът е огромен. Преди всеки дуел, който може да приключи с дузпи, се приготвяме за тези статични положения. Не мисля, че някой от двата състава има някакво преимущество преди ​мача. Какво се е случвало преди сходен дуел няма никакво значение, просто логиката на психиката на финалите е такава, а и на дербитата, че нищо не е ясно до последно.

Ще бъдем подкрепени от много огромна аудитория. В последния край влязохме много нападателно и това ни оказа помощ за неговото продобиване. Към този миг съм наясно с единадесеторката ”, приключи Киров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР