Брукс Кепка се справи с конкуренцията на Виктор Ховланд и

...
Брукс Кепка се справи с конкуренцията на Виктор Ховланд и
Коментари Харесай

Брукс Кепка триумфира на ПГА Чемпиъншип за пета Мейджър титла

Брукс Кепка се оправи с конкуренцията на Виктор Ховланд и Скоти Шефлър в борба в последните девет дупки в неделя, с цел да завоюва ПГА Чемпиъншип за петата си Мейджър купа в професионалната голф кариера. Това бе е исторически дебютен успех в шампионат от най-висока категория за състезател, който се подвизава в новите LIV Голф серии.


33-годишният американец сграбчи третия си трофей от конкуренцията и се трансформира в първия голфър, който печели Мейджър след присъединението си към LIV, завършвайки с -3 под пар 67, с цел да завърши 72-те дупки на Оук Хил с краен резултат -9 под пар 271.

„ Това е евентуално най-сладката ми победа поради всичката усилена работа, която вложих. Този успех е несъмнено специфичен “, сподели спечелилият. 11-ият в международната класация Ховланд от Норвегия, който преследваше първи Мейджър триумф в кариерата, и американецът Шефлър, първенец на Мастърса предходната година и нов международен номер 1, поделиха второто място с 273 удара.

Кепка бе освиркван от някои почитатели, насочвайки се към последната 18-а дупка, само че резервира успокоение за първата си Мейджър купа след проблемите с коляното, които доведоха до интервенция през 2021 година и не му разрешиха да играе пълноценно през миналите два сезона. „ Чувам всичко. Просто не ме интересува. Това е спортът. Трябва да си душевен устойчив и твърд “, сподели още той и продължи: „ Поглеждам към миналите две години. Толкова съм благополучен сега. Нямам думи, само че това е най-хубавото нещо “.

Успехът на американеца го слага измежду 20-те играчи с най-вече триумфи в историята на Мейджърите. „ Невероятно е. Не съм сигурен дали съм си мечтал, когато бях дете, че ще печеля толкоз доста “, добави трикратният победител на ПГА Чемпиъншип. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР