Броят на заразените ваксинирани в България е много по-висок, отколкото

...
Броят на заразените ваксинирани в България е много по-висок, отколкото
Коментари Харесай

Инфекционист: Високият процент на заразените ваксинирани е заради купени сертификати

Броят на инфектираните имунизирани в България е доста по-висок, в сравнение с в другите страни. Това автоматизирано подсказва, че при нас има нещо. За страдание, имаме значителен % на хора, които са с купени документи. Това сподели в „ Здравей, България” доктор Аспарух Илиев - завеждащ лаборатория по инфекции към университета в Берн.

„ Имам сред 10 и 50 известия на хора, които споделят, че персоналният им доктор продава документи. Това е проблем, от който ние няма да избягаме и би трябвало да го погледнем с безспорната му съвестност. Фалшиви документи се продават и ние няма за какво да го отричаме”, добави той.

Данните на осведомителния портал демонстрира, че за денонощието от 2142 доказани случаи на ковид, 288 са били имунизирани. Това са 13.45 на 100 от инфектираните. 9 имунизирани против COVID-19 са изгубили борбата с вируса - 10.34%.

Инфекционистът уточни, че имунизацията не защищава от заразяване, само че имунизираните прекарват по-леко вируса.
„ Много е значимо сега да разберем, че броят заболели пораства, а броят умиращи наближава съвсем 100 души дневно. Моля хората да извърнат внимание на това. Хора, които се кълняха, че няма вирус, ми се обаждат с насълзен глас и се питат не трябваше ли да се имунизират. Ситуацията не е лесна”, предизвести доктор Илиев.

Според него със захлаждането на времето през октомври и ноември броят на инфектираните с ковид ще се усили.

„ Има доста огромен % скрити заболели. Много другари ми звънят и ми споделят, че са заболели, само че не са регистрирани по формалните канали. Опасявам се, че ще стигнем до доста висок брой на заразени”, счита доктор Илиев.

Той е на мнение, че обстановката изисква по-строги ограничения за носенето на маските и събирането на доста хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР