Броят на заразените в Сърбия нараства - в Крагуевац, Враня

...
Броят на заразените в Сърбия нараства - в Крагуевац, Враня
Коментари Харесай

Сърбия въвежда извънредна ситуация на места, в Белград пак ограничения

Броят на инфектираните в Сърбия нараства - в Крагуевац, Враня и Нови Пазар беше въведена изключителна обстановка, а в Белград са въведени и нови ограничения, предава БГНЕС.
Месец юни беше белязан от увеличение на инфектираните с ковид, означават сръбските медии. В първия ден на юни са регистрирани 18 инфектирани, а четири седмици по-късно, на 29 юни, вирусът е доказан при 242 души.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 юли
Извънредното състояние в Сърбия, наложено поради ковид беше отстранено на 6 май, а месец и половина по-късно Нови Пазар, Крагуевац и Враня вкарват още веднъж изключително състояние заради нараствания брой на инфектирани.
За да спре по-нататъшното разпространяване и предаване на инфекцията, държавното управление забрани събирането на повече от петима души на закрито и навън в засегнатите региони, в случай че не е допустимо да се обезпечи физическо разстояние от два метра и подобаващи ограничения за персонална отбрана. Няма да е допустимо да се провеждат тържества, както и спортни и развлекателни събития. Заведенията за публично хранене ще работят от 7 до 20 часа.
За предучилищните и просветителните институции, е належащо цялостно използване на всички превантивни ограничения.
Събиранията в просветителните институции ще бъдат отсрочени, а входните и други изпити ще се организират с използването на всички ограничения за персонална отбрана - физическо разстояние от два метра, наложително носене на маска и ръкавици.
Използването на открити и закрити басейни, спа и уелнес центрове към този момент не е позволено, само че с използването на ограничения за отбрана (маски и ръкавици) козметичните и фризьорски салони, салони за хубост, фитнес центрове и фитнес зали ще продължат да действат, показват от държавната осведомителна работа на Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР