Броят на заразените в Китай с коронавируса, предизвикващ пневмония, е

...
Броят на заразените в Китай с коронавируса, предизвикващ пневмония, е
Коментари Харесай

Китайският вирус продължава да убива

Броят на инфектираните в Китай с ковид, пораждащ пневмония, е 5974 души. Повече от половината от тях са в провинция Хубей. Смъртните случаи са 132, оповестиха китайските здравни управляващи, представени от международните организации.

Това са най-новите данни към днешна дата. Състоянието на 1239 от инфектираните се прави оценка като тежко.

През идната седмица у нас дойдат първите проби за ковид

От обновената информация излиза наяве, че броят на инфектираните с новия ковид е надхвърлил броя на инфектираните с вируса на тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС). През 2002 - 2003 година в Китай той засегна 5327 души. Смъртните случаи бяха 349, съобщи Агенция Франс Прес.

Китайски специалист: Пикът на новия ковид ще настъпи след седмица

Японското държавно управление изтегля със аероплан от град Ухан, епицентъра на болестта, към 200 японски жители, заяви Ройтерс. Днес се чака да бъде изпратен още един аероплан. Общо да изоставен Ухан са изразили предпочитание към 650 души, основно работещи в японски компании, които имат представителства там.

От Ухан за Съединени американски щати излетя и аероплан с американци, съобщи АП. Той ще кацне в Анкъридж, Аляска, където пасажерите ще бъдат прегледани и в случай че се постанова - сложени под карантина. От Аляска самолетът ще продължи за Калифорния.

Южна Корея също съобщи, че ще изпрати аероплан за жителите си, които желаят да изоставен Ухан. Евакуации възнамеряват Франция, Монголия и други страни.

Коронавирусът можел да се предава на разстояние от 2 метра
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР