Броят на заразените ще продължи да се увеличава. Тази седмица

...
Броят на заразените ще продължи да се увеличава. Тази седмица
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Броят на заразените ще продължи да расте, тази седмица може да има нов рекорд

„ Броят на инфектираните ще продължи да се усилва. Тази седмица в работните дни може да достигнем и върхове на дневна заболеваемост ”. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев в студиото на „ Здравей, България ”.

„ Основната опасност за нашето общество е огромната краткотрайната неработоспособност. Част от хората ще би трябвало да си бъдат у дома. Те няма да са доста заболели, само че няма да са на работа. Трябва да се създадат в предприятията графици и екипи, би трябвало да има взаимозаменяемост, в случай че не искаш да ти спре предприятието. Това, с изключение на имунизациите, е най-важното сега ”, сподели още той.

Кантарджиев е безапелационен, че хората със би трябвало да си останат у дома.

„ Заразените не би трябвало да вървят на работа. Ако някого го нервира гърлото или има хрема и кихане – дано си остане у дома ”, разяснява той.

„ За страдание при Омикрон има пет пъти по-голяма възможност да го караш повторно. Който е боледувал преди повече от 4-5 месеца – дано се имунизира. Притеснява ме и това, че не знаем при Омикрон какво се случва с така наречен „ късен Коронавирус ”. Не е ясно и какъв брой ще трае имунитета след този вид на ковид ”, уточни още Кантарджиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР