Броят на заразените с новия коронавирус в света се е

...
Броят на заразените с новия коронавирус в света се е
Коментари Харесай

СЗО отчита рекорден седмичен брой новозаразени с коронавирус

Броят на инфектираните с новия ковид в света се е нараснал през предходната седмица с над 2,8 милиона души, което е най-високата стойност на индикатора от началото на пандемията, сочат данните на Световната здравна организация (СЗО).

Броят на смъртните случаи за седемте дни се е нараснал с съвсем 40 хиляди или с няколко хиляди повече, в сравнение с през предходната седмица.

Към 25 октомври записаните инфектирани с новия ковид SARS-CoV-2 са над 42 милиона, а умрелите от Covid-19 са 1,1 милиона, се споделя в осведомителния бюлетин на СЗО.

Особено бързо се усилва заболеваемостта в европейския район - над 1,33 млн. случая за седмицата. Към 25 октомври на Стария континент общо до момента са се заразили 9,66 млн. души, а съвсем 271 хиляди са умряли.

Тежката епидемиологична обстановка се резервира и в Северна и Южна Америка. Там за седмица са се заразили 884 хиляди души, а общият брой на случаите надвишава 19,7 млн. За седемте дни са регистрирани съвсем 17 хиляди смъртни случаи, а общо броят им в района от началото на пандемията е 626 хиляди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР