Броят на заразените с новия коронавирус по света достигна 100

...
Броят на заразените с новия коронавирус по света достигна 100
Коментари Харесай

Броят на заразените с новия коронавирус по света мина 100 000

Броят на инфектираните с новия ковид по света доближи 100 686, заяви Световната здравна организация (СЗО), представена от Българска телеграфна агенция.

"Пред прага сме да достигнем 100 700 доказани случая ", сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейсус. Той заяви още, че от заболяването до момента са умряли 3411 души.

"Особено смутен съм, че новият ковид се популяризира в страни с по-слаба здравна система, които може да не съумеят да лимитират епидемията ", означи генералният шеф на СЗО.

Мутациите на ковид не пречат на работата по ваксина

По данни на Университета "Джонс Хопкинс " в Съединени американски щати, както и съгласно други оценки, броят на инфектираните към този момент е надхвърлил 100 600.

Страните би трябвало да са единни в битката с новия ковид, вместо да си постановат ограничавания за пътуванията на реципрочна основа, прикани ръководителят на незабавните интервенции на СЗО Майк Райън. "Много е значимо хората да схванат, че тези ограничавания не работят ", сподели Райън, откакто Япония и Южна Корея си постановиха взаимно визови ограничавания. Той акцентира, че сходни ограничения би трябвало да се вкарват единствено след деликатна преценка дали подхождат на научните обстоятелства и в никакъв случай не трябва да траят дълго време. "Единствения метод да победим този вирус е да сме единни ", добави генералният шеф на СЗО.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР