Броят на заразените с маймунска шарка в Испания продължава да

...
Броят на заразените с маймунска шарка в Испания продължава да
Коментари Харесай

Над 50 са случаите на маймунска шарка в Испания

Броят на инфектираните с маймунска шарка в Испания продължава да пораства. Министерството на здравеопазването на Испания уведоми за нови 15 случая и по този метод общият им брой набъбна до 51. Испания е на второ място в Европа след Англия по брой на публично регистрирани инфектирани.

В района на Мадрид случаите на маймунска шарка към този момент са 47, Канарските острови са докладвали два и Андалусия е удостоверила два. Първият позитивен случай на островите е засечен при пациент в Гран Канария, а вторият, в Тенерифе. В останалите самостоятелни райони също има хипотетични 20 случая, за които се чакат резултати.

На този стадий болестта протича леко при инфектираните. Комисията по публично здраве към момента не изисква имунизиране против по-нататъшно развиване на признаците. Остава наложителната изолираност на заболелите, само че не и на контактните им лица. Продължава изследването дали сред огнището на инфекциите, открити в сауна в Мадрид и Канарските острови има връзка.

Дания и Словения оповестиха за случаи при пасажери, които преди малко са се върнали от Гран Канария, което даде мотив на управляващите да призоват за нараснало внимание при контактите по време на ваканциите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР