Броят на заразените с коронавируса в Беларус нарасна за 24

...
Броят на заразените с коронавируса в Беларус нарасна за 24
Коментари Харесай

Близо 9000 души са заразени с коронавирус в страната с най-либерални мерки в Европа

 Броят на инфектираните с ковид в Беларус набъбна за 24 часа със 751 до общо 8773 души, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира данни на здравното министерство на страната.

" Към 24 април са регистрирани 8773 души, дали позитивен тест за Covid-19. За целия интервал на разпространяването на болестта на територията на страната са умряли 63 пациенти с Covid-19 и с редица хронически болести ", се споделя в известието. Най-много инфектирани има в столицата Минск - 4090 души.

" Като цяло обстановката е под надзор. Чрез подхванатите противоепидемични ограничения съумяваме да не допуснем лавинообразно повишаване на инфектираните ", сподели на брифинг заместник-министърът на опазването на здравето Елена Богдан.

По думите й вследствие на епидемиологичните проучвания са открити и изолирани 30 500 контактни лица. Излекувани и изписани са общо 1120 пациенти.

По думите на министър Богдан от началото на февруари в Беларус за ковид са тествани повече от 130 000 души. Тя уточни, че по брой тествани на милион от популацията Беларус изпреварва Полша, Южна Корея, Нидерландия, Украйна и се намира на процедура на равнището на развитите европейски страни и Съединени американски щати.

В Беларус не е въведена карантина поради ковид, продължава подготовката за парада по случай Деня на успеха.

От 20 април са обновени образователните занятия в учебните заведения. Според оценки на здравния министър Владимир Караник пикът на болестта ще настъпи в края на април - началото на май.

Световната здравна организация (СЗО) обаче посъветва Беларус да се готви за най-лошия сюжет на развиване на епидемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР