Броят на заразените с коронавирус в САЩ расте, расте също

...
Броят на заразените с коронавирус в САЩ расте, расте също
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус в САЩ расте, расте и броят на смъртните случаи

Броят на инфектираните с ковид в Съединени американски щати пораства, пораства също по този начин броят на приетите в болница, на смъртните случаи и на имунизираните, съобщи Ройтерс, като се базира на американските здравни управляващи.

" Продължаваме да сме обезпокоени от неспиращото нарастване на броя на инфектираните, предизвикано от разновидността Делта ", съобщи координаторът на Белия дом по въпросите за битка с коронавирус Джеф Зайнц. Зайнц посочи, че случаите на заразяване са съсредоточени в общности с невисок % на имунизирани.

Наблюдава се също по този начин наклонност за увеличение на броя на имунизациите на фона на опасенията, свързани с разпространяването на разновидността Делта. През последните седем дни на три милиона американци е била сложена първа доза от ваксина. Понастоящем в Съединени американски щати към този момент 70 % от пълнолетните са с сложена най-малко една доза от ваксина.

През последната седмица в Съединени американски щати е маркирано нарастване от 44 % на броя на инфектираните за ден, заяви ръководителката на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите Рошел Валенски. Хоспитализациите са се нараснали с 41 %, а смъртните случаи - с 25 %.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР