Броят на заразените с коронавирус в Китай за денонощие бележи

...
Броят на заразените с коронавирус в Китай за денонощие бележи
Коментари Харесай

Рекорд - 31 454 заразени с ковид за ден в Китай, 27 517 без симптоми

Броят на инфектираните с ковид в Китай за денонощие бележи нов връх, оповестиха управляващите, които се пробват да лимитират разпространяването на вируса посредством строга изолираност, всеобщо тестване и ограничение на пътуванията, съобщи Франс прес.

В сряда в Китай са регистрирани 31 444 случая, като 27 517 са били без признаци, заяви националната здравна работа.

Този брой надвишава рекордните 29 170 нови случая за денонощие от средата на април, когато мегаполисът Шанхай (третият по брой на популацията си град в света) беше в локдаун, а жителите му не можеха да пазарят храна и нямаха достъп до медицински грижи.

Китай, с население над 1,2 милиарда души, е единствената огромна стопанска система в света, която към момента се пробва да спре разпространяването на вируса, като затваря цели градове и постанова строга карантина на хората, които са били в контакт със инфектирани.

В последните дни китайската столица претърпява епидемиологичен гърмеж, какъвто не е имало от началото на епидемията от коронавирус. Десетки жилищни блокове бяха сложени в локдаун, а фирмите минаха преобладаващо на отдалечена работа.

Пекин заяви в сряда за близо 1500 нови случая (предимно безсимптомни) при 22 милиона поданици. Такова ниво в столицата не е било достигано от началото на пандемията, само че то е напълно ниско съгласно интернационалните критерии.

Отново затворени учебни заведения, заведения за хранене и магазини, боязън от нови карантини - огромна част от жителите на Пекин към този момент са изтощени душевен от рестриктивните мерки, постоянно неразбираеми и променливи, с дълготрайност, която в никакъв случай не се афишира авансово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР