Броят на заразените с коронавирус у нас отново се покачи.

...
Броят на заразените с коронавирус у нас отново се покачи.
Коментари Харесай

Медик: Стотици хора ходят болни между нас

Броят на инфектираните с ковид у нас още веднъж се повиши. Само за последното денонощие са открити 330 новозаразени, има и 8 умряли. Задъхва ли се здравната система, в кондиция ли са лабораториите да поемат нова вълна и дали всеобщите събирания навън могат да блокират опазването на здравето?

" Пак има преоценка на ограниченията, съвсем всеки ден излизат нови заповеди. В очакване сме на нещо ново. Продължават да ни заливат, в един миг започваме да губим връзката. Трябва да опитаме да ограничим този развой. Десетки и стотици хора вървят заболели сред нас ", съобщи ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доктор Георги Миндов пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Миндов е уверен, че има безсимптомни носители, само че не е явен техният брой у нас. Има кохорта от суперзаразители, които нямат признаци, само че са доста склонни да предават вируса. Не знаем кои са тези хора сред нас, те са най-опасните, акцентира той.

Медикът обърна внимание на митингите в страната и прикани виковете да стават с маска на лицето. Призовавам ги да бъдат с маски, в случай че викат, не стопира звука толкоз, означи той в студиото на " България заран ".

Д-р Миндов сигнализира за казуса с тестуването. При появяването на симптомен пациент се оказва, че джипитата не могат да назначат никакъв тест.

" Първо, той не би трябвало да идва при нас с тези недоволства, тъй като сега, в който излезе позитивен, аз съм контактен с него повече от 15 минути, би трябвало да изляза в карантина, да затворя кабинета. Имат финансови проблеми и не можем ние да назначаваме тест. Трябва да преценява недоволствата ви, да дам направление по близки и да пристигна екип в домашни условия. Чака се от 3 до 7 дни ", изясни ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

Д-р Миндов предизвести, че РЗИ няма никакъв потенциал сега и не може да обхване контактните лица, камо ли да посещава домашни адреси.

" Няма кой да работи там. Дори шефът на РЗИ в София прави пробонабиране. Той също е доктор, може да го прави. Трябва да е подготвен човек, комплицирана технология е. Фалшиво негативните резултати се дължат на погрешно пробовзимане ", разгласи лекарят.

" Наесен, когато пристигна грип ът и признаците се припокрият на 90%, ще би трябвало да третираме всички под един знаменател. Говори се дали противо грип ната ваксина би трябвало да се поставя. Правят се поръчки за над 65 година да се поръча френската ваксина с новите варианти, предлага се да се постави. Всички лица би трябвало да бъдат обхванати, оптимален брой, няма да има за всички. Проблемът ни в София е, че лекарите не вършат поръчки. Най-малък брой поръчки се вършат ", сподели още събеседникът в студиото.

Д-р Миндов удостовери, че хора от всички възрасти боледуват от COVID-19, даже и бебета. Според него има взрив на инфектирани измежду младите поради извършените абитуриентски балове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР