Броят на заразените с COVID-19 медицински лица в последни дни

...
Броят на заразените с COVID-19 медицински лица в последни дни
Коментари Харесай

Тревожна тенденция: Расте броят на заразените с COVID-19 медици у нас

Броят на инфектираните с COVID-19 медицински лица в последни дни се усилва и те към този момент са 60. Тази тревожна наклонност регистрираха от Оперативния щаб.

Само за последното денонощие има 12 нови случая на инфектирани лекари. 7 са инфектираните медици в „ Пирогов “ и 5 в болничното заведение във Видин.

„ Медицинските запаси се стопяват поради огромния брой на инфектирани лекари – сестри, санитари, т.е. хората, които се борят на първа линия с това заболяване “, съобщи ген-майор Венцислав Мтафчийски.
Щабът: 846 са случаите на COVID-19 у нас 74-годишна жена с ковид е умряла във Велико Търново
От щаба оповестиха, че всички на първа линия имат защитни дрехи, а късно нощес на летище София кацна аероплан на НАТО с филантропична задача. С него е превозена първата пратка с медицински материали от Китай, закупени от държавното управление. Командир на полета е капитан Жасмина Христова от българските Военновъздушни сили.

„ Около 568 хиляди са маските от висок клас, които са извънредно значими и нужни за медиците от първа линия “.
Здравният министър персонално посрещна първата пратка с маски от Китай Те са висок клас на отбрана KN95
Именно в " горещите точки " рискът от заразяване е максимален. И в празничните дни лекар Мариян Стефанов остава на работното си място в Клиниката по анестезиология и реанимация в болница " Света Анна ", с цел да лекува най-тежките случаи.

„ Състоянието на пациентите зависи от степента на техните болести, в каква фаза са и по кое време са потърсили лекарска помощ. Даваме най-хубавото от себе си във всеки един час “, изясни доктор Мариян Стефанов.
Лекар от болница „ Св. Анна “: Пазете сe и спазвайте рекомендациите на щаба Ние даваме най-хубавото от себе си болните от COVID-19 да се преборят с заболяването
А с цел да са по-малко болните и измежду медиците, и измежду елементарните хора, доктор Стефанов приканва да носят защитни маски, ръкавици, както и дезинфектанти.

Над 650 са дейните случаи на инфектирани с ковид у нас. двама от тях повече от месец не могат да се изчистят от вируса.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 846 46 41 141 Света 2 223 240 60 899 152 328 567 279 Заразени* Нови Починали България 846 46 41 Света 2 223 240 60 899 152 328
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР