Броят на заразените с COVID-19 и у нас, и в

...
Броят на заразените с COVID-19 и у нас, и в
Коментари Харесай

Какво трябва да направите в дом, където е имало болен от COVID-19

Броят на инфектираните с COVID-19 и у нас, и в чужбина пораства ежедневно. Хората реагират друго на обстановката, някои постъпват безконтролно, а други са се тормозили и съблюдават всеки декрет. 

Независимо от кой вид хора сте, през днешния ден ще ви споделим една много потребна информация. В материала ще узнаете по какъв начин изцяло да дезинфекцирате апартамент, в случай че в него е имало човек с ковид, написа jenata.blitz.bg .

Почистване и вентилация

Ако в апартамент има или е имало болен от коронавирусна зараза, би трябвало да отбраните себе си и околните си. За да извършите това, би трябвало да извършите изцяло разчистване на хола и непрекъснато да го проветрявате. Коронавирусът е неустойчив към външната среда, тъй че можете да правите редовно мокро хигиенизиране с всевъзможни почистващи препарати. Попринцип това е задоволително.

Главният доктор на клиниката Med + Expert в Русия Сергей Сидоренко даде рекомендации, които ще оказват помощ за стерилизация на жилището.

„ Първо, належащо е да се избършат всички повърхности от прахуляк. Второ, вакуумирайте или почистете жилището, изтупайте килимите. Трето, сменете спалното долни дрехи на всички кревати, сменете всички кърпи. Не е належащо да ги изхвърляте, задоволително е единствено да ги изперете. Четвърто, извършете мокро разчистване.

Избършете всички повърхности с влажен парцал с домашен перилен препарат, в това число рамки за фотоси, картини, тв приемник, лавици, шкафове, стени, подове и други Няма значение какъв е препаратът почиствате. Изборът в магазините в този момент е голям “, сподели лекарят.

Антисептици

Ако човек с доказана вирусна зараза COVID-19 е бил в жилището, къщата може да бъде дезинфекцирана посредством позвъняване на профилирани служби, като Санитарно-епидемиологичната работа.

Можете също да се свържете с компании за разчистване, само че не всички от тях дезинфекцират жилища от вируси. Ако компанията дава такава услуга, тогава по предписание употребява антисептични средства за обработка на пространствата. „ Използваме антисептици на алкохолна основа за стерилизация. Служителят си поставя маска, ръкавици и гащеризон. С помощта на спрей напръскайте антисептик по всички повърхности и по-късно го избършете с влажна забрадка “, сподели Светлана Герлах, шеф на почистващата компания.

След повърхностна обработка и края на работата, ръкавиците, маските и гащеризоните, в случай че са за еднократна приложимост, се изхвърлят.

„ Суха мъгла “ и UV облъчватели - единствено с позволение на експерти

Понякога дезинфекцията се прави със „ суха мъгла “ (категорично не можете да извършите това сами). За обработка на пространствата се употребяват разнообразни средства - против инсекти, гъби, микроорганизми, които се инжектират под налягане във въздуха, образувайки мъгляв облак. Микрородите от мъгла са по-малки, в сравнение с в ръчната пръскачка, заради което те се откриват в стаята за няколко часа и се разпределят отмерено върху обработените повърхности, като в същото време проникват във всички пукнатини.

" Сухата мъгла " не постоянно е безвреден. Необходим е лиценз за осъществяване на такава обработка “, изясни Герлах. Преди да обработите с „ мъгла “ е належащо да ограничите достъпа й до персонални предмети и мебели, като ги обвиете да вземем за пример целофаново фолио. Тъй като разтворът резервира резултата си за дълго време, не е желателно да се появявате в жилището в продължение на три дни.

Можете да употребявате UV облъчватели за стерилизация на пространства. Те са от два типа: отворени и затворени. Ефективността на облъчвателите с отворен вид е по-висока, само че за разлика от затворените, те могат да се употребяват единствено при неявяване на хора. „ Все още има битови облъчватели за домашна приложимост. Но те би трябвало да се употребяват в сходство с рекомендациите “, изясни Сидоренко.

Времето на работа и видът на такива устройства би трябвало да се пресмятат въз основа на няколко критерия: броя на жителите, размера на виталното пространство и потенциала на оборудването.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР