Броят на заместник-изпълнителните директори на Агенцията по вписванията (АВ) се

...
Броят на заместник-изпълнителните директори на Агенцията по вписванията (АВ) се
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията с двама директори

Броят на заместник-изпълнителните шефове на Агенцията по вписванията (АВ) се усилва от един на двама, одобри Министерският съвет на днешното си заседа­ние. Това постанова и съответни корекции в Устройствения устав на АВ.

Промяната е стимулирана с нуждата от по-ефективен надзор върху осъществяването на предоставените задания на организацията. АВ е вторичен разпоредник с бюджетни средства- към министъра на правораздаването и се управлява от изпълнителен шеф.

Агенцията управлява пет регистъра от национално значение – Имотен указател, Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел, Регистър БУЛСТАТ, Регистъра на имуществените връзки на съпрузите и Централен указател на особените залози, като в дейностите по водене на регистрите не се позволява закъснение.

Освен това чиновниците на организацията всекидневно изготвят отговори по претенции за даване на информация, мнения и отговори по сложени въпроси, а нейни представители интензивно вземат участие в работни групи и в съвещания на парламентарни комисии.

Изменят се и условията за заемането на длъжността зам.-изпълнителен шеф – тя може да се заема от лица с виеше обучение с професионално направление „ Администрация и ръководство “, „ Право “ или „ Информатика и компютърни науки “ и с професионален опит в съответното направление не по-малко от 3 години. Досега съществуването на професионален опит беше различно условие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР