Броят на загиналите заради урагана Харви в американския щат Тексас

...
Броят на загиналите заради урагана Харви в американския щат Тексас
Коментари Харесай

Жертви и ранени от мощния ураган "Харви" в САЩ

Броят на починалите поради урагана " Харви " в американския щат Тексас се усили до трима, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Спасителните служби не престават да разчистват руините, да отстраняват повалените дървета и обърнатите коли в град Рокпорт, който се оказа на пътя на стихията. В същия град са ранени 14 души, оповестяват международните организации.

Американската брегова защита е избавила минимум 20 души при разнообразни произшествия, свързани с урагана. Два хеликоптера са съумели да спасят 18 души - трима от рибарска лодка, четирима от шлеп и 11 от два влекача. Бреговата защита избавила също двама души и кучето им, блокирани покрай Рокпорт.

Кметът на града заяви по-рано, че доста здания - както жилищни, по този начин и на частни компании, са разрушени изцяло.

Най-мощният от 2005 година насам в Съединени американски щати ураган намали силата си до тропическа буря в събота, само че извънредно тежките наводнения не престават.

Дъждовете обаче могат да доближат до 100 литра на кв. м тук-там и ще продължат до четвъртък, което ще провокира пагубни наводнения и евентуални жертви.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР