Броят на загиналите в Югоизточна Африка вследствие на изключително продължителния

...
Броят на загиналите в Югоизточна Африка вследствие на изключително продължителния
Коментари Харесай

Жертвите на циклона Фреди достигнаха 522 души

Броят на починалите в Югоизточна Африка в резултат на извънредно продължителния тропически циклон Фреди набъбна на 522 души, оповестиха управляващите в Малави, Мозамбик и Мадагаскар, заяви ДПА.

Малави, която бе най-силно наранена от циклона, заяви, че броят на жертвите е повишен на 438 души, съгласно органите за ръководство на бедствията. Приблизително 345 000 души в страната са наранени от проливните дъждове , наводненията и свлачищата. Десетки хиляди са останали без дом. 

Циклонът остави следи от разрушения в Югоизточна Африка. Съседен Мозамбик и островната страна Мадагаскар също бяха наранени. Според президента на Мозамбик Филипе Нюси в Мозамбик са починали минимум 67 души. Най-малко 17 души са починали в островната страна Мадагаскар.

За първи път Фреди доближи сушата на 21 февруари в Мадагаскар. Оттам бурята се трансферира в Мозамбик, а по-късно се върна назад през Индийския океан. На 11 март тя доближи Мозамбик за повторно и по-късно се реалокира в Малави.

Според Световната метеорологична организация (СМО) бурята евентуално ще бъде най-продължителния циклон, откогато се водят метеорологични регистри. Бурята Фреди е оповестена за циклон на 6 февруари.

Понастоящем Южна Африка се намира в сезона на циклоните, който може да донесе дъждове и мощни стихии до март или април.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР