Броят на загиналите в Украйна цивилни надхвърля с хиляди докладваните

...
Броят на загиналите в Украйна цивилни надхвърля с хиляди докладваните
Коментари Харесай

Броят на загиналите цивилни в Украйна надхвърля с хиляди официалните данни

Броят на починалите в Украйна цивилни надвишава с хиляди докладваните публично данни, съобщи ръководителят на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на човешките права в страната, представен от Ройтерс.

Екипът на Организация на обединените нации, който има 55 наблюдаващи в Украйна, съобщи, че по-голямата част от смъртните случаи се дължат на избухливи оръжия с огромен радиус на деяние като ракети и въздушни удари.

" Работим по оценки, само че всичко, което мога да кажа към този момент, е, че е с хиляди повече от числата, които сме ви дали досега ", съобщи Матилда Богнер на конференция в Женева в отговор на въпрос за общия брой на жертвите и ранените. " Голямата черна дупка в действителност е Мариупол, където за нас беше мъчно да получим цялостна и напълно доказана информация ", добави тя.

Градът стана сцена на най-тежките боеве от началото на войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Москва отхвърля да атакува цивилни и дефинира нашествието си в прилежащата страна като " специфична военна интервенция " за разоръжаване и " денацификация " на Украйна. Киев и Западът дефинират това като подправен предлог за водене на непровокирана нападателна война, написа Българска телеграфна агенция.

Богнер посети Украйна предходната седмица, в това число региони, които по-рано бяха окупирани от съветски сили. Нейният екип заяви за над 300 непозволени убийства, осъществени в обитаеми места на север от Киев, в това число Буча. Очаква се този брой да нарасне.

Представителката на Организация на обединените нации изрази угриженост, че и двете страни употребяват учебни заведения за военни бази, като в някои случаи разполагат в тях тежка техника. Нейният екип проверява и това, което тя дефинира като " достоверни сведения " за изтезания, тормоз и изтезания, осъществени от украински сили против съветските нашественически сили и съюзените с тях въоръжени групи. Много повече сходни обвинявания са предявени против съветски сили, само че " ние документираме и нарушавания, осъществени от украински сили ", акцентира тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР