Броят на загиналите в резултат на удара на въоръжените сили

...
Броят на загиналите в резултат на удара на въоръжените сили
Коментари Харесай

53 души са убити, при удар на въоръжените сили на Украйна по центъра за задържане, където са държани украинци от Азовстал


Броят на починалите вследствие на удара на въоръжените сили на Украйна по центъра за задържане в Еленовка, където се държат украински военнопленници, се е нараснал до 53, съгласно канала Telegram на щаба на териториалната защита на ДНР.

Още 75 души са ранени, показва изданието.
Пленени украински военни, арестувани в Еленовка
„ Киевският режим целеустремено унищожава предалите се украински бойци, с цел да прикрие следите от военните си закононарушения, осъществени против цивилното население на Донбас, и по този метод да принуди останалите да продължат военните дейности, а не да се предадат “, допълват от щаба.

Според военното ведомство украинската войска е нанесла удар от американската реактивна система за залпов огън HIMARS за провокация - с цел да сплаши украинските военнослужещи и да предотврати капитулацията им.

Според ръководителя на ДНР Денис Пушилин киевските управляващи са наредили обстрела с готовност да унищожат пандизчии, които са почнали да дават показания, в това число бойци от Азов.

В средата на май украинските военни и националисти от полка " Азов ", блокирани на територията на мариуполския металургичен комбинат " Азовстал ", започнаха да се предават. Общо към две хиляди и половина души сложиха оръжие. Ранените са изпратени в болничното заведение, останалите - в колонията в Еленовка.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР