Броят на загиналите в резултат на удара достигна 29 души,

...
Броят на загиналите в резултат на удара достигна 29 души,
Коментари Харесай

29 са убитите от удара по блок в Днепър, още 30 са под развалините

Броят на починалите вследствие на удара доближи 29 души, в това число едно дете

Десетки цивилни към момента са в неопределеност ден откакто съветска ракета удари висока жилищна постройка в централния украински град Днепър, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, представено от ДПА, предава Българска телеграфна агенция.

Спасителите не престават да търсят повече от 30 души измежду отломките, които са останали от жилищния блок, сподели той.  " Ние се борим за всеки човек ", съобщи Зеленски.  " И избавителните работи ще продължат, до момента в който има и минимален късмет да се избави живот ", добави украинският президент. Той също по този начин благодари на хората в чужбина за изпратените послания за състрадание и поддръжка.

Броят на загиналите вследствие на удара доближи 29 души, в това число едно дете, сочат формалните данни. Други 73 души са в неопределеност.

По време на обръщението си Зеленски се обърна и към руснаците на съветски език.  " Бих желал да се обърна към всички в Русия, които даже и в този момент не осъждат въпреки и накратко този гнет, макар че виждат и схващат всичко ясно. Вашето плахо безмълвие ще приключи единствено с това, че един ден тези терористи ще преследват и вас ", предизвести той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР