Броят на загиналите в пострадалите от наводненията региони в Средна

...
Броят на загиналите в пострадалите от наводненията региони в Средна
Коментари Харесай

Гърция: страхът от епидемии след наводненията расте

Броят на починалите в потърпевшите от наводненията райони в Средна Гърция доближи 15. Трима души към момента се търсят, в това число младо семейство от Австрия. Не е изключено обаче да има и още жертви - избавителните екипи към момента не са достигнали до всички откъснати от водата села.

Същевременно от ден дневно нараства заплахата от епидемии в наводнените области, предизвестява епидемиологът Гикас Майоркинис. В потърпевшите райони в Тесалия, които са най-вече селскостопански, доста овце, кози, прасета и котки са починали при наводненията. Комарите към този момент са се трансформирали в злина, осведомят кореспонденти, представени от " Ди Цайт ", написа Факти.бг.

Към хората се насочат настоятелни рекомендации да пият единствено сигурна бутилирана вода - никога вода от наводнените местности.

Както оповестява представителят на противопожарната работа Янис Атропиос, от началото на бедствието досега са избавени над 2850 души. Въпреки това мнозина остават блокирани по селата. По данни на управляващите повече от 73 000 хектара са под вода. Заради огромните вреди и хаоса по разрушените и наводнени пътища началото на образователната година в района бе отсрочено. По време на визитата си в потърпевшите райони в края на предходната седмица министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис даде обещание на хората бърза и небюрократична финансова помощ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР