Броят на загиналите в нюйоркския град Бъфало нарасна до 28

...
Броят на загиналите в нюйоркския град Бъфало нарасна до 28
Коментари Харесай

Гигантската снежна буря в САЩ взе над 60 жертви

Броят на починалите в нюйоркския град Бъфало набъбна до 28 души, а хиляди към момента са без ток в изискванията на чудовищната зимна стихия, която връхлетя Северна Америка.

В Съединени американски щати минимум 62 души са починали при произшествия, свързани с метеорологичните условия.

В Бъфало държавен чиновник заяви, че военна полиция е привлечена за подкрепяне на ръководството на трафика в града, където остава в действие възбраната за шофиране.

По време на изключителната обстановка в някои елементи на града се оповестява за грабежи.

Зимната стихия наложи и анулацията на хиляди полети, в това число към 4800 единствено във вторник сутринта. Хиляди пасажери останаха блокирани на летищата в цялата страна.

Сега се чака изискванията да се подобрят, като на следващия ден ще има доста малко снеговалежи, а времето ще бъде малко по-топло.

На конференция през днешния ден публични представители на окръг Ери в щата Ню Йорк, който включва и Бъфало, обявиха, че броят на починалите се чака да нарасне, защото издирвателните и избавителните интервенции не престават. Всичките 28 доказани починали са в Бъфало.

Повече от 4000 души в региона остават без електричество след бурята, която съгласно специалистите се е случила в края на предходната година. " Данните не са обновени сега ", съобщи кметът на Бъфало Байрън Браун. " Знаем, че броят на жертвите в окръг [Ери] е по-голям. "

Повече от 4000 души в региона остават без електричество след бурята, която съгласно господин Браун е била " евентуално " най-тежката в живота на множеството поданици. В пика на бурята към 20 000 души са били без ток.

Браун добави, че в града е настъпило " усъвършенстване ", защото снеговалежът е доста дребен, а неналичието на условия за бяло течение разрешава на чиновниците да реализират " забележителен прогрес " при разчистването на колите и възобновяване на електрозахранването.

Длъжностните лица предизвестиха, че стоплянето на температурите в района може да докара до спомагателни проблеми, в това число наводнения при разтопяването на снега. Градските управляващи в окръг Ери отстраняваха леда и запушванията на дъждовната канализация преди този момент, което чиновниците дефинираха като " бързо размразяване ".

Марк Полонкарц, изпълнителен шеф на окръг Ери, където се намира Бъфало, съобщи, че са привлечени 100 военни служители на реда и спомагателни чиновници на щатската полиция, с цел да оказват помощ за контрола на трафика в региона, където изискванията остават " безобразни " по доста локални пътища.

Комисарят на полицията в Бъфало Джоузеф Грагмалиа съобщи, че мародерствата в региона, за жалост, " към момента не престават ". Досега са задържани четирима души.

" Това не са хора, които крадат храна, медикаменти и памперси ", сподели той. " Те унищожават магазини. Те крадат тв приемници, дивани, всичко, до което могат да се доберат. Те са опортюнисти ".

В понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди декларация за изключително състояние, позволяваща федерална поддръжка за щата Ню Йорк. " Сърцето ми е с тези, които изгубиха близки през този празничен уикенд ", написа той в Туитър.

Съседният щат Ню Джърси също изпрати служби за незабавна помощ в щата Ню Йорк, с цел да окаже спомагателна помощ.

Губернаторът на щата Кати Хочул, родом от Бъфало, дефинира бурята като " снежната стихия на века "./БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР