Броят на загиналите в Лахайна остава неясен, тъй като властите на Хаваите са към края на издирването си

...
Екипите на Хаваите почти са приключили издирването на жертвите на
Коментари Харесай

Екипите на Хаваите почти са приключили издирването на жертвите на най-смъртоносния горски пожар в САЩ от повече от век, съобщиха властите във вторник и не е ясно как много хора загинаха.

Три седмици след като пожарът опустоши историческата крайбрежна общност Лахайна на Мауи, броят на загиналите е 115. Но неизвестен брой хора все още са в неизвестност.

Длъжностни лица от окръг Мауи на 24 август публикуваха имената на 388 души, които бяха в неизвестност, част от по-голяма група от приблизително 1000-1100 души, които бяха смятани за изчезнали от ФБР.

редица здравословни проблеми, най-вече проблеми с дишането. Но когато горят градовете, пламъците изгарят и промишлени предмети, сгради, коли и куп други неща, които могат да отделят токсични химикали.

Според Министерството на здравеопазването на щата, „токсичните замърсители, присъстващи в отломките и пепелта“ остават основна опасност в Лахайна, както и други тежки метали и химикали, които може да има в пепелявите останки на града, като азбест.

Началникът на полицията на Мауи Джон Пелетие каза, че градските екипи за търсене и спасяване са „завършили 100% от района си“, но някои дейности по търсене продължават в океана край Лахайна.

ФБР претърсва 200 ярда по крайбрежната ивица от четири мили, но не са намерени човешки останки, каза той. Има 110 доклада за изчезнали лица, подадени в полицията на Мауи и повече от 50 от тях остават открити, по които все още се работи активно, каза той.

Въпреки че първоначалното издирване на земята е завършено, властите може също да използват подробности от докладите за изчезнали лица, за да прегледа отново районите, добави той.

„Те казват, „Моят любим човек беше тук“ и това може да е точка с данни и можем да продължим“, каза Пелетие. „В в случай, че има шанс нещо да се проучи допълнително, имаме археолози и ще се уверим, че можем да го направим, така че, отново, правим това по правилния начин."

Той поиска "доверие и търпение", докато служителите продължават да идентифицират останките и да преглеждат списъците на изчезналите.

Досега властите са идентифицирали и уведомили близките на 45 от убитите. Те са събрали ДНК от 120 души, за да идентифицира мъртвите и да продължи да вижда повече проби.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР