Броят на загиналите след изригването на вулкана Семеру в индонезийската

...
Броят на загиналите след изригването на вулкана Семеру в индонезийската
Коментари Харесай

Жертвите от изригването на вулкан в Индонезия станаха 39

Броят на починалите след изригването на вулкана Семеру в индонезийската провинция Източна Ява през уикенда набъбна на 39 души, съобщи ДПА, като се базира на представител на екипите, издирващи потърпевши и оживели. Все още се търсят 12 души, оповестени за изчезнали.
Изригването накара селяните в региона Лумаджанг да избягат в смут от домовете си, откакто в небето се издигна голям дирек пушек, а по скатовете на вулкана се стече лава.
Десетки бяха ранени, най-вече с тежки изгаряния, а повече от 4000 души трябваше да изоставен домовете си поради бедствието, оповестиха публични лица.
Индонезийският президент Джоко Уидодо, който посети мястото през вчерашния ден, даде обещание да реалокира повече от 2000 фамилии на по-безопасни места, където ще бъдат издигнати нови къщи.
Вулканът с височина близо 3700 м се намира в националния парк Бромо Тенгер Семеру. Той изригва няколко пъти от декември предходната година насам. Това е най-високата планина на остров Ява, където живеят 145 млн. души. Индонезия се намира на Тихоокеанския огнен пръстен - регион, прочут със сеизмичните си земетресения, и има към 128 дейни вулкана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР