Броят на загиналите при зверската влакова катастрофа в Индия нарасна

...
Броят на загиналите при зверската влакова катастрофа в Индия нарасна
Коментари Харесай

Влакова катастрофа в Индия отне живота на над 200 души, над 900 са ранени

Броят на починалите при зверската влакова злополука в Индия набъбна на 233 души, а други над 900 са ранени, оповестиха международните медии.


Най-малко 233 души са починали, а 900 са били ранени при конфликта на два пътнически влака в индийския щат Одиша, заяви държавен чиновник в събота, трансформирайки железопътната злополука в най-смъртоносната в страната от повече от десетилетие.

Очаква се броят на починалите при злополуката от петък да нарасне, съобщи основният секретар на щата Прадип Джена в Twitter.

Той добави, че на мястото на случая в окръг Баласор в Одиша са извикани над 200 коли за спешна помощ и са мобилизирани 100 спомагателни лекари, с изключение на 80-те, които към този момент са там.

Рано сутринта в събота видеоматериал на локални медии сподели по какъв начин полицейски чиновници реалокират покрити с бели платна тела от железопътните релси.

Вижда се и по какъв начин спасители се катерят по един от смачканите влакове, с цел да намерят оживели, до момента в който пасажери викат за помощ и ридаят край останките.

Сблъсъкът е станал към 19:00 ч. локално време (13:30 GMT) в петък, когато Howrah Superfast Express, пътуващ от Бангалор до Хаура, Западна Бенгалия, се е сблъскал с Coromandel Express, който пътува от Калкута до Ченай.

Властите предоставиха спорни данни за това кой трен е дерайлирал пръв и се е сблъскал с другия. Министерството на железниците съобщи, че е почнало следствие на случая.

Въпреки че основният секретар Джена и някои известия в медиите допускат, че в злополуката е взел участие и товарен трен, железопътните управляващи към момента не са коментирали тази опция.

Проведена е огромна издирвателно-спасителна интервенция, в която вземат участие стотици чиновници на пожарната и полицията, както и кучета-следотърсачи. Екипи на Националните сили за реагиране при бедствия също са на мястото на случая.

В петък стотици младежи се подредиха на опашка пред държавна болница в Соро в щата Одиша, с цел да дарят кръв.

По данни на индийските железници мрежата им улеснява транспорта на над 13 милиона души всеки ден. Държавният монополист обаче има неприятни резултати във връзка с сигурността заради остарялата инфраструктура.

Главният министър на Одиша Навин Патнаик разгласи ден на държавен печал в символ на почитание към жертвите./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР