Броят на загиналите при земетресението с магнитуд 6,3 в Западен

...
Броят на загиналите при земетресението с магнитуд 6,3 в Западен
Коментари Харесай

120 са жертвите на земетресението в Афганистан, над 1000 са ранени

Броят на починалите при земетресението с магнитуд 6,3 в Западен Афганистан в събота набъбна до " към 120 души ", оповестиха органите за помощ при бедствия, а повече от 1000 души са получили пострадвания.


Американската работа за геоложки изследвания заяви, че епицентърът е бил на 40 км. северозападно от най-големия град в района Херат и е бил последван от осем вторични труса с магнитуд сред 4,3 и 6,3.

" Досега в нашите регистри са включени над 1000 ранени дами, деца и възрастни жители, а към 120 души са изгубили живота си ", съобщи пред Агенция Франс Прес ръководителят на отдела за ръководство на бедствията в провинция Херат Моса Ашари.

Тълпи от поданици са избягали от постройките в Херат към 11:00 ч. (06:30 ч. по Гринуич), когато са почнали трусовете.

" Бяхме в офисите си и внезапно постройката стартира да се тресе ", споделя пред Агенция Франс Прес 45-годишният Башир Ахмад.

" Мазилките започнаха да падат и стените се напукаха, някои стени и елементи от постройката се срутиха ", сподели той.

" Не съм в положение да се свържа със фамилията си, мрежовите връзки са прекратени. Прекалено съм обезпокоен и изплашен, беше ужасяващо ".

Мъже, дами и деца се изправиха на необятните улици, надалеч от високите здания, в миговете след първия трус и останаха на открито, страхувайки се да се върнат в домовете си, до момента в който вторичните земетресения траеха часове.

" Ситуацията беше доста ужасна, в никакъв случай не съм преживявал такова нещо ", споделя 21-годишният студент Идрис Арсала, последният, който безвредно се е евакуирал от класната си стая, когато почнали трусовете./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР