Броят на загиналите при в щата Одиша нарасна до 288,

...
Броят на загиналите при в щата Одиша нарасна до 288,
Коментари Харесай

Загиналите при сблъсък на влакове в Индия наближи 300, други 850 са ранени

Броят на починалите при в щата Одиша набъбна до 288, а над 850 са ранени, сподели чиновник на държавното управление на щата пред Агенция Франс Прес в събота. Това прави железопътната злополука в страната най-смъртоносната от повече от две десетилетия.

Судханшу Саранги, общоприет шеф на противопожарните служби на Одиша, също сподели, че " избавителната работа към момента продължава " и има " доста съществени пострадвания ".

Главният секретар Прадип Джена написа в " Туитър ", че над 200 коли за спешна помощ са били извикани на мястото на случая в петък в регион Баласор в Одиша и 100 спомагателни лекари към 80-те, които към този момент са там, са били мобилизирани.

Армията също е мобилизирана да оказва помощ, на мястото ще дойде и министър председателят Нарендра Моди.

Рано в събота сутринта видеозапис на " Ройтерс " сподели по какъв начин полицейски чиновници реалокират тела, покрити с бели облекла, отвън железопътните релси.

" Спях ", описа неидентифициран оживял мъж пред новините на NDTV. " Събудих се от трясъка на дерайлиращия трен. Изведнъж видях 10-15 мъртви. Успях да изляза от вагона и тогава видях доста раздрани тела. "

Видеозаписи от петък демонстрират по какъв начин спасители се катерят по един от развалените вагони, с цел да намерят оживели, до момента в който пасажери викат за помощ и ридаят до останките.

 Загиналите при конфликт на влакове в Индия наближи 300, други 850 са ранени
© Reuters

Сблъсъкът е станал към 19 часа локално време в петък, когато Superfast Express Howrah, движещ се от Бангалор до Ховра в Западен Бенгал, се е блъснал в Coromandel Express, който се движи от Колката до Ченай.

Властите предоставиха спорни сведения кой трен първи е дерайлирал, с цел да се блъсне в другия. Министерството на железниците заяви, че е почнало следствие на случая.

Въпреки че Прадип Джена и някои медийни настояват, че в злополуката е взел участие по някакъв метод и товарен трен, железопътните управляващи към момента не са коментирали тази опция.

Проведена е обширна интервенция по търсене и избавяне, включваща стотици чиновници на пожарната и полицията, както и кучета за търсене. Екипи на Националните сили за реагиране при бедствия също бяха на мястото.

 Загиналите при конфликт на влакове в Индия наближи 300, други 850 са ранени
© Reuters

В петък стотици младежи се подредиха на опашка пред държавна болница в Соро в Одиша, с цел да дарят кръв.

Според индийските железници тяхната мрежа улеснява превозването на над 13 милиона души всеки ден. Но държавният монополист има нестабилни индикатори за сигурност заради остарялата инфраструктура.

Щатът разгласи събота за ден на печал в символ на почитание към жертвите.

Най-смъртоносният железопътен случай в Индия се случи през 1981 година, когато трен падна от мост в река в щата Бихар, убивайки към 800 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР