Броят на загиналите при украинския обстрел на покрит пазар в

...
Броят на загиналите при украинския обстрел на покрит пазар в
Коментари Харесай

Шестима убити при обстрел на украинските въоръжени сили на пазар в центъра на Донецк

Броят на починалите при украинския обстрел на затрупан пазар в центъра на Донецк набъбна до шестима, а броят на ранените също доближи шестима. Сред убитите е и 14 годишно дете. Това заяви кметът на Донецк Алексей Кулемзин.
„ Според получената информация шестима души са били убити по време на обстрела на покрития пазар, шестима са ранени. Продължават да постъпват данни за жертвите “, написа кметът на Донецк в своя канал в Telegram.

„ Според предварителната информация съперникът е употребявал снаряди от диаметър 155, допуска се, че те са от френска самоходна гаубица ЦЕЗАР “, сподели Пушилин в ефира на телевизионния канал „ Россия 24 “. Той означи, че задачата на обстрела е желанието на Въоръжените сили на Украйна да сплашат цивилни в навечерието на референдума.

Пътническият рейс, преминаващ около пазара сега на обстрела също е погубен, заяви министерството на информацията на ДНР. Видео с следствията от обстрела е оповестено в Telegram канала на Министерството на информацията на ДНР и локалният ефирен канал „ Съюз “. На фрагментите избавителните служби работят в заличавания рейс, като най-малко едно тяло лежи в него, а друго е до рейса. Видеото е озаглавено „ Последствия от обстрела на покрития пазар “.
В Телеграм канала на ДНР е оповестен и запис от охранителна камера с попадението на снаряда в постройката на закрития пазар в града.

Районът на градската администрация в Донецк също е попаднала под обстрела на въоръжените сили на Украйна.

>
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР