Броят на загиналите при срутването на стена на хвостохранилище в

...
Броят на загиналите при срутването на стена на хвостохранилище в
Коментари Харесай

Броят на загиналите при срутването на стена на хвостохранилище в Бразилия достигна 84

Броят на починалите при сриването на стена на хвостохранилище в бразилския град Брумадиньо набъбна на 84 души, а 276 са към момента в неопределеност. Това оповестиха избавителните екипи, работещи на местопроизшествието в щата Минас Жераис, съобщи Ройтерс. 

По техни данни до момента е била открита самоличността на 48 от жертвите. Няма да е допустимо да бъдат извадени всички тела от голямото кално свлачище , породено от сриването на стената, заяви началникът на президентската канцелария Оникс Лорензони, представен от ДПА.

 
Тринайсет милиона кубични метра тиня се изляха при сриването в петък . Гъстотата и количеството й я вършат на процедура непроникваема тук-там, споделят управляващите.
 
Бразилските органи на реда арестуваха през вчерашния ден петима души във връзка със сриването.
 
Трагедията провокира всеобщ яд в Бразилия. Пред централата в Рио де Жанейро на компанията притежател на мината " Вале " бе проведен в понеделник митинг, а изпълняващият длъжността президент Амилтон Моурао даде обещание да бъдат осъдени виновните . Той пое функционалностите на президента Жаир Болсонаро за 48 часа, защото президентът е опериран.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР