Броят на загиналите при силното земетресение в Хаити доближава 1300,

...
Броят на загиналите при силното земетресение в Хаити доближава 1300,
Коментари Харесай

Близо 1300 са вече жертвите на труса в Хаити, много други са под развалините

Броят на починалите при мощното земетресение в Хаити приближава 1300, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите. Карибската страна бе разтърсена в събота от трус с магнитуд 7,2.
Още по тематиката
До момента е доказана гибелта на 1297 души. Ранени са над 5700 индивида, близо 3200 от които са настанени в болница, заяви в официално съобщение Гражданска отбрана. Тя акцентира, че " доста други хора са под руините ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 Снимка: БТА/AP

Спасителите бързат да претърсят отломките за оживели, в миг, когато тропическата стихия Грейс се доближава към Хаити, отбелязва Асошиейтед прес. Има опасения, че естественото злополучие, което се чака да връхлети страната на следващия ден вечерта или вдругиден сутринта, може да аргументи наводнения и свлачища.

Земетресението стана на 125 километра западно от Порт-о-Пренс на дълбочина от 10 километра.



През 2010 година най-бедната страна в Западното полукълбо бе разтърсена от земетресение с малко по-малък магнитуд - 7, само че по-близо до гъсто обитаемата столица. По данни на хаитянските управляващи са починали над 300 хиляди души, а съгласно отчет, поръчан от държавното управление на Съединени американски щати, жертвите са били сред 46 000 и 85 000, напомня АП.

 Снимка: БТА/AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР