Броят на загиналите при разрушителното земетресение в Афганистан в сряда

...
Броят на загиналите при разрушителното земетресение в Афганистан в сряда
Коментари Харесай

Броят на загиналите при земетресението в Афганистан достигна 1150

Броят на починалите при разрушителното земетресение в Афганистан в сряда продължава да се усилва. По последни данни при труса в източната част на страната са починали 1150 и са били ранени минимум 1600 индивида, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на генералния шеф на афганистанската държавна осведомителна организация " Бахтар " Абдул Уахид Раян.

Предишните данни бяха за към 1000 жертви.

Земетресението удари Афганистан в миг, когато страната с население от 38 милиона души е в разгара на спираловидна икономическа рецесия, която потопи милиони хора в беднотия и над един милион деца са застрашени от тежко недохранване, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Трусът с магнитуд 6, който раздруса Афганистан през нощта на сряда против четвъртък, остави хиляди хора без подслон  и извади на показ редица проблеми пред страната.

Афганистан остава изключен от интернационалната разплащателна система и филантропични организации се оплакват, че им се постанова да дават заплатите на локалните си чиновници под формата на торби с пари, доставяни на ръка, защото останалите страни отхвърлят да си сътрудничат директно с талибаните, които взеха властта в Кабул през август предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР