Броят на загиналите при пожара в Северна Калифорния достигна 42

...
Броят на загиналите при пожара в Северна Калифорния достигна 42
Коментари Харесай

Откриха още 13 изгорели в колите си хора в Северна Калифорния

Броят на починалите при пожара в Северна Калифорния доближи 42 души, трансформирайки го в най-смъртоносния в историята на щата Калифорния, съобщи през вчерашния ден шерифът на окръг Бют, представен от " Ройтерс ".

Последните данни бяха оповестени откакто управляващите откриха останките на още 13 жертви на огнената буря. Пожарът, наименуван " Лагерен огън ", се трансформира и в най-разрушителния в историята на щата, откакто опустоши 7100 жилищни и други здания откогато избухна в четвъртък. Градчето Парадайз с население от 27 000 души безусловно беше изтрито от картата. Властите не знаят какъв брой души са изчезнали четири дни след началото на пожара.

Тринайсетте нови жертви били открити в изгорели коли, измежду димящите отломки на домовете си или покрай колите си, убити от дима и пламъците преди да стигнат до тях, с цел да избягат.

Хиляди пожарникари не престават да се борят против огнената буря. Пожарът надалеч не е овладян, само че площта му е лимитирана с 4500 хектара, като огнеборците се пробват най-много да предпазят постройките, застрашени от пламъците. В региона продължава да духа мощен североизточен вятър, оптималните температури през днешния ден ще доближат 20 градуса по Целзий, а капка дъжд не се чака до края на месеца.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи Калифорния за зона на стихийно злополучие. В известие в " Туитър " тази нощ Тръмп съобщи, че желае да реагира бързо, с цел да облекчи " част от невероятните премеждия, които не престават ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР