Броят на загиналите при атаката на Хамас“ срещу Израел се

...
Броят на загиналите при атаката на Хамас“ срещу Израел се
Коментари Харесай

Расте броят на загиналите в Израел, Нетаняху се закани да унищожи „Хамас“

Броят на починалите при офанзивата на „ Хамас “ против Израел се е нараснал до 900, като минимум 2600 са ранени. Палестинските управляващи оповестяват за 687 починали и над 3700 ранени, предава Ройтерс.

Тази нощ министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху се закани, че ще унищожи „ Хамас “.

Снощи от палестинска територия бяха изпратени нови ракети по Израел, а Тел Авив отвърна. Имало е нова детонация в небето над град Газа в ранните часове на днешния ден.

„ Жестоките офанзиви, които „ Хамас “ извърши против почтени израелци, са умопомрачителни. Те са диваци. Както международните сили се сплотиха, с цел да победят Ислямска страна, по този начин би трябвало да поддържат Израел в успеха над „ Хамас “, съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Заради новораразилата се война през днешния ден ще има изключително съвещание на министрите на външните работи на Европейски Съюз. Целта е намиране на обща позиция. Сред горещите точки в дневния ред ще е и спряното през вчерашния ден европейско финансиране за палестинските управляващи. Европа обаче ще продължи своята филантропична помощ.

Израел разполага с 300 танка, 600 бойни самолета и 173 000 бойци... всички готови за отплата с терористите, до момента в който 300 000 резервисти се записват за борба, заяви Агенция Франс Прес.

Израелските сили към този момент са употребявали своята ударна мощ от 600 самолета и 300 ракетни установки, с цел да нападат безмилостно линията Газа, с въздушни удари и артилерия, като са унищожили над 1000 цели, принадлежащи на Хамас, и убивайки 560 палестинци.

И настъплението няма да спре дотук, като 173 000 бойци на Израел, в това число 8 000 елитни командоси, чакат опцията да убият терористите от Хамас.

Сега те се готвят да стартират всеобщо координирано наземно нахлуване в границите на „ идващите 48 часа “, с цел да унищожат бойците на Хамас и инфраструктурата в Газа, което ще докара до експлоадиране на яростни борби по улиците.

Военната мощност на Израел е доста по-добра от тази на терористите от Хамас, които сега имат единствено към 10 000 ракети.

В допълнение към 173 000 дейни израелски бойци, Израел активизира рекордните 300 000 резервисти в отговор на многофронтова офанзива на Хамас от Газа и „ минава в атака “, сподели основният боен представител.  

Израел също употребява своите специфични сили от елитната част Sayeret Matkal, с цел да се бие против Хамас. Смята се, че те ще се стремят да спасят стотиците израелци, които са били взети за заложници.

Израелските отбранителни сили обявиха, че желаят изцяло да лишат Хамас от властта му да ръководи в Палестина по-късно, което беше разказано като „ най-лошия ден в историята “ на страната с броя на израелците, убити в спора, който се чака да нарасне още повече.

Стотици палестинци, в това число деца, също бяха убити, а постройките сринати до основи, откакто Израел стартира своята смъртоносна офанзива в символ на възмездие за нападенията.

Израелските въздушни удари до момента са умъртвили над 500 души и са сравнили със земята огромна част от град Бейт Ханун в североизточната част на палестинския анклав, който терористите от Хамас са употребявали като плацдарм за своите офанзиви.

В изказване израелските военновъздушни сили споделиха, че са хвърлили към 2000 боеприпаса и повече от 1000 тона бомби върху Газа, ориентирани към 10 000 цели в Газа през последните 20 часа.

Сред задачите са били три ракетни установки, ориентирани към Израел, джамия, откъдето екстремистите са работили, и 21 високи здания, които са обслужвали екстремистите.

Палестинците се готвят за контраатака от невиждан мащаб в дребния, препълнен анклав.

„ Няма потребност от доста мислене. Израел претърпя най-голямата загуба в историята си, тъй че можете да си визиите какво ще направи “, сподели гражданин на Бейт Ханун на североизточната граница на Газа с Израел.

„ Изведох фамилията си при изгрев-слънце и десетки други фамилии направиха същото. Много от нас получиха телефонни позвънявания, аудио известия от израелски чиновници, които ни споделяха да напуснем, тъй като те ще работят там “, сподели той.

Семействата започнаха да натрупат храна незабавно щом офанзивата в събота стартира, само че се опасяват, че макар уверенията на Хамас доставките ще спрат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР