Броят на загиналите по време на протестите, които заляха Перу

...
Броят на загиналите по време на протестите, които заляха Перу
Коментари Харесай

Броят на жертвите на протеста в Перу достигна осем

Броят на починалите по време на митингите, които заляха Перу след отстраняването на Педро Кастило от поста държавен глава, набъбна до осем. Такива данни разгласява в Twitter Министерството на здравеопазването.

„ Към днешна дата, осем души са починали по време на демонстрации, регистрирани в Апуримак, Лима, Уанкавеличка, Арекипа и Либертад, 19 души остават в лечебни заведения “, се споделя в известието. Други 152 потърпевши са получили нужната помощ и са напуснали лечебните заведения.

След отстраняването на Кастило от президентския пост на 7 декември започнаха огромни митинги в южноамериканската страна. Техните участници блокират пътища, окупират летища, щурмуват здания на управляващи и правоприлагащи органи, както и офиси на медии. Демонстрациите са съпроводени с палежи и набези против предприятия и търговски обекти. При конфликтите бяха ранени над 200 служители на реда, а 71 души досега са арестувани за присъединяване в безредиците.

В сряда министърът на защитата на Перу Алберто Отарола разгласи, че в цялата страна ще бъде оповестено изключително състояние за 30 дни. Според него сходна стъпка е нужна за възобновяване на реда и гарантиране правата на популацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР