Броят на загиналите от тайфуна Мангхут във Филипините достигна 59

...
Броят на загиналите от тайфуна Мангхут във Филипините достигна 59
Коментари Харесай

59 са вече жертвите на тайфуна Мангхут във Филипините

Броят на починалите от тайфуна " Мангхут " във Филипините доближи 59 души. 47 са ранени, 16 се считат за изчезнали, заяви порталът Rappler, представен от РИА Новости.

По-рано бе обявено за 32 починали, 29 изчезнали.

По думите на кмета на град Итогон Виктор Палангдан, 40-50 души може да се окажат блокирани в една от бараките в града поради свлачище. По данни на полицията, свлачище е разрушило четири миньорски колиби, 26 души са починали, осем се считат за изчезнали.

Мощният ураган " Мангхут " доближи североизточното крайбрежие на Филипините в петък вечерта.
Филипинското ръководство на атмосферните, геофизическите и астрономическите служби (PAGASA) оповестиха, че поривът напразно на няколко острова на архипелага доближават 170 км/ч, а височината на вълните на север от Лусон може да доближи шест метра височина.

Освен това, чакат се мощни превалявания. Пуснато е предизвестие за заплаха от стопляне. По данни на властта тайфунът визира над 250 000 души, живеещи в района. Около половината от тях са изпратени в центровете по евакуация.

Малко по-късно Китайската централна телевизия заяви, че двама души в Китай са починали, а 15 са потърпевши откакто мощния ураган " Мангхут " връхлетя в провинция Гуандун в южен Китай.

Междувременно ползвателите на обществените мрежи интензивно споделят видеа от супертайфуна " Мангхут " в Китай, който заличава всичко по пътя си.

Супертайфунът удари крабрежието на провинция Гуандун, в южната част на Китай. Заради стихията, в района най-високата степен на заплаха.

По-рано стана ясно, че в провинциите, които са в силата на тайфуна, са евакуирани 80 000 души.

В някои региони са открити специфични убежища. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР