Броят на загиналите от тайфуна, който връхлетя Южна Корея, достигна

...
Броят на загиналите от тайфуна, който връхлетя Южна Корея, достигна
Коментари Харесай

Тайфунът Хинамнор отне живота на 10 души в Южна Корея

Броят на починалите от тайфуна, който връхлетя Южна Корея, доближи 10 рано тази заран , съобщи ДПА.

Южнокорейски медии оповестиха, че с едем души са открити в безжизнено положение и по-късно оповестени за мъртви по време на избавителна интервенция в наводнен под земята паркинг , намиращ се в югоизточния крайбрежен град Поханг. Двама души са избавени.

По-рано беше обявено за три смъртни случая. " Хинамнор ", най-силният ураган за годината до момента, доближи континенталната част на Южна Корея през вчерашния ден. След два часа и половина мощен вятър и дъжд той се отдалечи от страната в североизточна посока.

Корейският полуостров е очевидец на циклони всяко лято и при започване на есента. " Хинамнор " беше 11-ият за тази година. Експертите не считат, че изменението на климата предизвиква повече циклони годишно, само че настояват, че такива стихии стават все по-силни и по-разрушителни.

В най-засегнатите региони в южната част на страната бяха наводнени улици и селскостопански земи. Нанесени са вреди на доста здания и други уреди. Хиляди хора трябваше да изоставен домовете си, а съвсем 90 000 семейства краткотрайно останаха без ток.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР