Броят на загиналите от тайфуна и наводненията във Виетнам е

...
Броят на загиналите от тайфуна и наводненията във Виетнам е
Коментари Харесай

Над 60 души са загинали във Виетнам от тайфуна Дамрей

Броят на починалите от тайфуна и наводненията във Виетнам е достигнал през днешния ден до 61, като управляващите оповестиха, че някои водоеми рисково наближават потенциала си поради непрестанните превалявания.

Тайфунът Дамрей мина над централните региони на Виетнам в края на предходната седмица, дни преди плануваната в град Дананг среща на върха на организацията Азиатско-тихоокеаско икономическо съдействие (АТИС). Сред участниците са президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин.

По данни на виетнамските избавителни служби починалите от стихията са 61, а изчезналите - 28. Някои от жертвите са от плавателни съдове, преобърнали се в морето, а други са намерили гибелта си под свлачища. Над 2000 жилищни здания са срутени, а на 80 хиляди са нанесени повреди. Заради наводнените и отнесени от бурята пътища по оживелите пътища в засегнатите провинции има огромни тапи.

В Дананг бойци и локални поданици разчистват разхвърляните от урагана парчета, тъй че да може крайбрежният курорт да одобри районните водачи. Срещата на АТИС стартира през днешния ден, а на 10 ноември ще договарят водачите на страните членки, като домакините декларират, че графикът ще бъде спазен.

Обаче огромна част от старинния град Хо Ан наоколо до Дананг, който участниците във форума би трябвало да прегледат по проект в събота, към момента е под кална вода, а хората плават с лодки по улиците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР